HET GLOREN

HET GLOREN


Tentoonstelling

CC De Steiger Menen en Stadsmuseum

19 oktober tot en met 21 december 2019Sinds haar oprichting in 1999 heeft de Kortrijkse muziekgroep Amenra steeds een sterke focus gehad op de ontwikkeling van een ondertussen herkenbare, artistieke beeldtaal.


Dat uitte zich onder meer in artwork, videokunst, fotografie, live visuals, grafiek, objecten en installaties. Door de jaren heen werkte de groep daarvoor samen met heel wat kunstenaars uit hun entourage, de 'Church of Ra', maar ook met Belgische kunstenaars zoals Michaël Borremans of Berlinde De Bruyckere. De tentoonstelling Het Gloren brengt een bloemlezing van die samenwerkingen, maar toont ook ander werk, steeds geselecteerd door Amenra.

Het Gloren wordt een beklijvende tentoonstelling met werk van Belgische topkunstenaars, die de tentoonstellingszaal in De Steiger én het ganse stadsmuseum inpalmt.


Met werk van Aline Gorsen, Arjen Kunnen, Berlinde De Bruyckere, Carlos Vandekerckhove, Colin H Van Eeckhout, Jeroen Mylle, Johan Tahon, Kris Martin, Kristof Mondy, Maarten Kinet, Mathieu Vandekerckhove, Matthieu Ronsse, Michaël Borremans, Stefaan Temmerman, Stephan Vanfleteren, Stephen Verstraete, Tine Guns en Willy Vanderperre.


Curatoren: Colin H. Van Eeckhout en Amenra. 

Dagelijks geopend van 14.00 tot 18.00 u., van woensdag t.e.m. zondag

Gesloten op 1 november, 11 november en 15 november.

Gratis.


CC De Steiger, Waalvest 1, 8930 Menen

Stadsmuseum, Rijselstraat 77, 8930 Menen


Foto's van de opening vind je hier.

© CC De Steiger Menen, 2019